Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
21.05.2022
USD
19.15
EUR
20.16
RUB100
0.307
Bitcoin
Etherium

Intermediarii în asigurări vor fi obligați să dispună de o garanție bancară în valoare de 1 milion de lei

Comisia Națională a Pieței Financiare a elaborat un proiect de lege care propune modificarea Legii pentru asigurări. Acum, intermediarii de asigurări și societățile de reasigurare vor funcționa în conformitate cu noile norme.

În special, amendamentele includ necesitatea de a oferi asigurătorului care dorește să obțină o licență de a opera, în plus față de pachetul instalat anterior de documente, și structura plăților de asigurare separat pentru fiecare tip de asigurare. De asemenea, asigurătorii vor fi obligați să indice separat cheltuielile pentru achizițiile în forma prescrisă de către autoritatea de supraveghere.

Conform noului proiect de lege, asigurătorul (reasigurătorul) va avea dreptul de a acorda împrumuturi, iar dobânda va fi plătită din fondurile disponibile. Baza pentru punerea în aplicare a plăților va fi rata de solvabilitate a asigurătorului, care trebuie să fie de două ori mai mare decât limita stabilită de organul de supraveghere. În plus, titularul nu trebuie să înregistreze un deficit de active în fondul de asigurare pentru întreaga perioadă a împrumutului. De asemenea, proiectul de lege prevede că plățile comision pentru serviciile de mediere în proiectarea contractelor de asigurare de răspundere civilă nu trebuiesc plătite.

În special, noile prevederi ale proiectului de lege remarcă că agenții de asigurare - persoane fizice vor trebui să aibă o garanție bancară în valoare de nu mai puțin de 200 de mii de lei. Prezența contractului de asigurare civilă în valoare de nu mai puțin de 5 milioane de lei pentru satisfacerea cererii de daune și 10 milioane de lei pe an pentru numărul total de astfel de aplicații nu mai este necesară.

În același timp, agentul de asigurare - persoana juridică trebuie să aibă capitalul social, exprimat în bani, în valoare de nu mai puțin de 100 de mii de lei. De asemenea, agenții de asigurări din categoria desemnată trebuie să aibă o garanție bancară pentru o sumă nu mai puțin de 1 milion de lei.

Conform proiectului de lege, brokerii de asigurare vor fi obligați să-și mărească de patru ori capitalul social - de la 100.000 lei la 400.000 de lei, și să ofere o garanție bancară pentru o sumă nu mai puțin de 1 milion de lei.

Pentru supunerea agenților de asigurare - persoane juridice la noile modificări în ceea ce privește aducerea capitalului social în conformitate cu noile cerințe li se va acorda un termen de 6, 12 și 18 luni din momentul intrării în vigoare a Legii după adoptarea acesteia. 

1216
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe