Constructia Parcului Industrial din Cahul va fi demarată în acest an


În 2017, pentru demararea lucrărilor de construcție a Parcului Industrial din Cahul au fost alocate 1,332,469 de lei. Aceasta a marcat startul planificării din partea autorităților din Republica Moldova a activităților de lansare a unor proiecte regionale pentru dezvoltarea zonei de Sud a țării noastre. Finantarea a fost aprobată de către Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

O reuniune de lucru a avut loc pe 17 februarie între directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud, Maria Culeșova, președintele raionului Cahul, Ion Groza, vicepreședinții  Vlad cașuneanu și Vladimir Calmâc, precum și șeful Departamentului de construcții Sergiu Dranga și alții. Reuniunea a fost organizată cu scopul identificării oportunităților și căilor comune de activitate cu administrația regională în procesul de inițiere a proiectului privind construcția unui nou Parc Industrial. De asemenea, planul de lucru pentruanul  2017 a fost elaborat ținând cont de fondurile alocate din partea Fondului Național pentru Dezvoltare Regională.

La finele întâlnirii a fost inițiată o vizită a funcționarilor la obiectul specificat în scopul examinării și aprobării amplasării exacte a viitorului Parc Industrial, precum și evaluarea stării actuale a obiectului de lucru.

Ar trebui de remarcat faptul că proiectul privind dezvoltarea pe termen lung a Parcului Industrial din Cahul face parte din programul strategic pentru anii 2017-2020, iar finanțarea acestuia a fost aprobată de Guvern și va fi susținut din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Costul total al proiectului pentru construirea Parcului Industrial din Cahul este estimate la 20,861,690 lei.

0

103

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org