Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
26.05.2022
USD
19.10
EUR
20.37
RUB100
0.334
Bitcoin
Etherium

Alocațiile zilnice pentru copii au crescut cu 3% - Guvernul Republicii Moldova

Miercuri, 10 iulie, Guvernul Republicii Moldova a aprobat amendamentele la Regulamentul privind stabilirea și plata indemnizației zilnice pentru copii. Potrivit documentului, beneficiul va fi majorat cu 3%, luând în considerare indicele inflației pentru anul precedent.

Conform deciziei guvernului, indemnizația în zilele obișnuite va fi de 11 lei, și nu de 10, așa cum a fost înainte. În plus, alocația pentru ziua de naștere a copilului a crescut cu 3 lei – de la 100 la 103 lei, iar în zilele de sărbătoare, de la 70 la 73 lei.

În special, noul document indică o modificare a metodei de stabilire și de calcul a alocației zilnice în zilele de sărbătoare și în ziua de naștere a copilului în favoarea furnizării de fonduri în ansamblu și nu într-o sumă majorată. Astfel, potrivit dezvoltatorilor proiectului, principiile respectării intereselor superioare ale copilului vor fi respectate, iar discriminarea va fi exclusă.

Conform proiectului, în zilele de sărbătoare și de naștere, copiii vor primi o alocație, precum și o cotizație zilnică cu ocazia sărbătorilor și zilelor de naștere. În plus, furnizorul/beneficiarul serviciilor vor avea dreptul să desemneze o metodă de plată bazată pe disponibilitatea și conformitatea acestora cu nevoile furnizorului / destinatarului.

Pentru implementarea modificărilor adoptate la Proiect, guvernul a alocat fonduri aprobate în bugetul de stat pentru anul în curs și care va fi transferat bugetelor locale într-un scop special.

Alocația zilnică pentru copii este o sumă fixă ​​de bani plătită zilnic copilului pentru utilizare individuală. Beneficiarii acestei alocații sunt copiii rămași temporar fără îngrijire părintească, precum și copiii aflați în îngrijirea serviciului de îngrijire parentală.

 

952
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe