Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
17.09.2021
USD
17.65
EUR
20.76
RUB100
0.243
Bitcoin
Etherium

Serviciul vamal a asigurat venituri în bugetul național de peste 1 miliard de lei

De la începutul acestui an, veniturile la bugetul național din activitățile Serviciului Vamal din Republica Moldova s-au ridicat la 20,6 miliarde lei, ceea ce reprezintă mai mult decât în ​​anul precedent cu 1,03 miliarde lei. Declarația corespunzătoare a fost făcută de directorul ministerului Vitalie Vrabie, care rezumă activitățile Serviciului Vamal.

În special, Vitalie Vrabie a menționat că exporturile s-au ridicat la 38 miliarde lei, fiind în creștere cu 2,1 miliarde lei față de anul trecut. De asemenea, numărul încălcărilor serviciului vamal a crescut cu 36% - 5.406 de cazuri. Ca urmare, bugetul național a fost suplinit cu 7,8 milioane lei datorită amenzilor emise.

În ceea ce privește încălcările vamale, departamentul a inițiat 227 dosare penale, dintre care 89 au fost transferate în instanță. Valoarea proprietății confiscate în aceste cauze penale este de 68,6 milioane de lei.

Expertul a menționat, de asemenea, succesul Serviciului Vamal în combaterea transportării mărfurilor contrafăcute, subliniind că de la începutul acestui an numărul de cazuri de detectare a mărfurilor falsificate a mărcilor cunoscute s-a dublat - 82 de cazuri.

Printre succesele deosebite ale departamentului vamal, Vitalie Vrabie a numit simplificarea semnificativă a activităților agenților economici, realizată prin instalarea unor programe mai noi și perfecționate, precum și a unei interacțiuni strânse a serviciului vamal cu entitățile de afaceri. Până în prezent, este pus în funcțiune programul automatizat de înregistrare a încărcăturilor, ASYCUDA World, iar deja cu începutul noului an, se intenționează lansarea opțiunii de preînregistrare a mărfurilor de tranzit - TIR-EPD.

În plus, șeful Serviciului Vamal al Republicii Moldova a subliniat că se desfășoară o expansiune și modernizare pe scară largă a trei puncte vamale - Sculeni, Costești și Giurgiulești. Principalul obiectiv este asigurarea punctelor de control cu infrastructură de înaltă calitate, care respectă standardele europene.

401
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe