Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
02.12.2021
USD
17.73
EUR
20.07
RUB100
0.240
Bitcoin
Etherium

Tehnologia 5G va fi testată în Moldova. Care vor fi inovațiile?

În 2019 în Republica Moldova se planifică lansarea telefoniei 5G într-un regim de testare. Serviciul va fi furnizat de unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă din țară - Orange. O declarație corespunzătoare a fost făcută de Guvernul Republicii Moldova în contextul extinderii planurilor de investiții.

La o întâlnire cu reprezentanții companiei prim-ministrul Paul Philip a discutat despre oportunitățile de investiții pentru anul 2019, privind testarea pe teritoriul Republicii Moldova rețelei 5G. Printre reprezentanții companiei la întâlnire a participat directorul general adjunct al Grupului Orange, Ramon Fernandez, și directorul operațional pentru Europa, Jean-Marc Vignolle.

Dezvoltarea serviciilor financiare mobile a fost identificată printre direcțiile principale de evoluare ale companiei, care sugerează posibilitatea oferirea serviciilor de plată on-line, atât pe teritoriul țării, cât și în străinătate prin intermediul dispozitivelor mobile, inclusiv plata serviciilor comunale și remitențele în format P2P (persoană la persoană).

Reamintim că, mai devreme, Orange a declarat că intenționează să lanseze un serviciu de transferuri bănești, precum și să acorde împrumuturi utilizatorilor prin intermediul uneia dintre organizațiile de credit non-bancare.

Sistemul 5G aparține unei noi generații de tehnologii fără fir mobile, care va îmbunătăți accesul la Internet nu numai prin dispozitive mobile, dar, de asemenea, prin orice dispozitive inteligente utilizate în viața de zi cu zi. Până în prezent, tehnologia este deja testată în mai multe state, inclusiv în România.

După cum s-a menționat în Grupul Orange, utilizatorii din Moldova vor putea să evalueze beneficiile rețelei 5G deja în anul 2020. Printre acestea se numără eficiența spectrală ridicată, care permite transmiterea volumelor mari de date și informații, utilizarea benzilor cu noi frecvențe din domeniul de aplicare al undelor milimetrice, conexiune mai eficientă între telefonia fixă ​​și cea mobilă.

Cu toate acestea, cea mai importantă caracteristică a tehnologiei 5G este viteza de conectare la Internet, de 10 ori mai rapidă decât 4G. Se presupune că tehnologia 5G va deveni un fel de catalizator pentru așa-numitul Internet al Lucrurilor (Internet of Things), testarea căruia a început deja.

505
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe