Tehnologia 5G este mai aproape de utilizatorii rețelelor mobile din Moldova!


Săptămâna trecută, Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova a organizat consultări publice privind introducerea în țara noastră a unei tehnologii de comunicații de o nouă generație - 5G. În special, se remarcă faptul că astfel de discuții sunt necesare pentru a sincroniza acțiunile autorităților moldovenești și ale sectorului privat cu implementarea acestei tehnologii. În plus, o atenție specială este acordată aspectelor precum securitatea cibernetică și protecția sănătății publice.

Potrivit ministrului Economiei, Kirill Gaburici, autoritățile țării intenționează să utilizeze cele mai bune practici europene și internaționale și, prin urmare, sunt încrezători în siguranța acestor tehnologii atunci când sunt utilizate în Moldova.

Kirill Gaburici a menționat, de asemenea, că Republica Moldova a fost unul dintre liderii în implementarea tehnologiei 4G. Prin urmare, autoritățile sunt gata să sprijine și să încurajeze în orice mod un nou proces de investiții în sectorul comunicațiilor mobile, cu scopul de a distribui și de a utiliza pe scară largă tehnologiile moderne de comunicare.

În același timp, ministrul Economiei a remarcat importanța operatorilor naționali de telefonie mobilă în procesul de implementare a unei noi tehnologii, ținând cont de sarcinile autorităților moldovenești în dezvoltarea infrastructurii de comunicații. Domeniile prioritare în acest context sunt economia și activitatea de investiții din țară.

Anterior, tehnologia 5G a fost testată prima dată în Moldova de către Orange Moldova și Moldtelecom. Noul format de comunicare permite o viteză de transfer mai mare a datelor - până la 20 Gbit/s.

0

119

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org