Acum în Moldova cumpărăturile se pot achita și cu bitcoins


Cetățenii Republicii Moldova au acum posibilitatea de a plăti pentru achizițiile efectuate cu ajutorul bitcoins. Conceptul prevede schimbarea monedei electronice în moneda națională.

Primul serviciu de plată cu monedă cripto a fost introdus de unul dintre magazinele municipiului Chișinău. Dupa cum a mentionat managerul magazinului Maria Untilova, bitcoinele astazi reprezintă o tendință cripto-valutară în intreaga lume. Prin urmare, alături de marile companii internaționale, precum AMAZON și eBay, unii reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova de asemenea introduc sisteme de plăți cu folosirea cripto valutei.

Maria Untilova a spus, totodată, despre modul de plată pentru achiziții cu ajutorul bitcoins. Astfel, pentru efectuarea tranzacției, cumpărătorul trebuie să introducă numărul portofelului său electronic pe sursa Internet corespunzătoare și să specifice informațiile destinatarului. Următorul pas este efectuarea tranzacției pentru suma specificată, în rezultatul cărei bitcoinul este convertit în lei.

În același timp, Maria Untilova a subliniat că, conform legislației în vigoare a Republicii Moldova, decontările reciproce se pot face numai în moneda națională. Prin urmare, entitatea comercială, aflată sub conducerea acesteia, utilizează serviciile unei persoane terțe, care este partenerul magazinului.

Bitcoinul este prima monedă cripto din lume, care, în opinia mai multor experți economici, se distinge printr-o serie de avantaje. Până în prezent nu a fost stabilit nici un centru, în a cărui competență ar intra sarcina de schimbare a condițiilor și principiilor de funcționare a activelor de tip bitcoin. Datorită acestui fapt, credibilitatea acestei monede crypto crește rapid. În plus, domeniul de aplicare a acesteia este limitat – sunt planificate să fie emise numai 21 de milioane de bitcoins. Până în prezent, aproximativ 70% din această sumă deja este în circulație.

0

251

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org