Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
24.07.2021
USD
18.06
EUR
21.30
RUB100
0.244
Bitcoin
Etherium

În Transnistria este legalizat procesul de obținere a monedei criptografice. Când se așteaptă sosirea investitorilor și de unde provin aceștia?

Pe 31 ianuarie, în Transnistria, în ultimă lectură a fost adoptată Legea „Cu privire la dezvoltarea tehnologiilor informaționale blokchein în Republica Transnistreană“, care permite în mod legal mineritul Criptomonedei în regiune. Inițiatorul adoptării legii a fost șeful republicii nerecunoscute Vadim Krasnoselskii. În primul rând, în Transnistria se așteaptă sosirea investitorilor ruși.

După cum se menționează în nota explicativă, scopul principal al adoptării unei astfel de Legi este dezvoltarea industriei tehnologiilor informaționale, precum și atragerea investițiilor „entităților implicate în sectorul blokchein“. Adoptarea unei decizii de legitimizare a unor astfel de activități a fost precedată de numeroase consultări cu specialiști în domeniu, care au salutat crearea unui cadru de reglementare a acestor evenimente în regiunea transnistreană.

În special, legea prevede crearea zonelor economice libere, a căror rezidenți pot deveni persoanele fizice și juridice din străinătate, care practică mineritul crypto-valutei. Condițiile preferențiale vor oferi investitorilor mai mult confort:

  • rezidenților din zonele economice libere li se va garanta importul de echipament fără taxe vamale;
  • în caz de necesitate, investitorii își pot scoate liber proprietatea de pe teritoriul regiunii;
  • rezidenții vor primi asistență maximă în furnizarea resurselor energetice, în special prin stabilirea unor tarife speciale pentru energia electrică.

În același timp, Vadim Krasnoselskii s-a abținut de la o evaluare preliminară a potențialului investițional al viitoarelor zone economice libere. Șeful Transnistriei explică acest lucru prin faptul că producția de cripto-valută este o activitate nouă, care nu a fost testată pe deplin nici în Federația Rusă. Cu toate acestea, investitorii ruși au făcut în mod repetat propuneri favorabile și, prin urmare, autoritățile regiunii nerecunoscute sunt cointeresate de sosirea lor.

Astfel, după cum relatează fondatorul „Exporturilor Rusești“, Igor Ceaika, care a fost unul dintre primii care și-au exprimat interesul față de posibilitatea producerii Criptomonedei în Transnistria, acum în regiune există toate condițiile pentru acest tip de activitate: energie ieftină și internet de mare viteză. La rândul său, omul de afaceri rus oferă Tiraspolului consultanță în elaborarea programelor strategice, precum și asistența specialiștilor în adoptarea proiectelor de lege prin linia "Business Russia". Așadar pe teritoriul Transnistriei sunt create și justificate legal oportunitățile necesare pentru crearea unei infrastructuri miniere. Diapazonul mediu de investiții constituie 5-15 milioane de ruble.

507
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe