Tranșele din partea BEI și BERD vor fi deblocate. Decizia respectivă a fost luată de căntre consiliul municipal din Chișinău


Potrivit deciziei Consiliului municipal Chișinău, întreprinderea de stat «Apă-Canal Chișinău» va primi finanțare în valoare de 11 milioane de euro. Fondurile vor fi utilizate pentru repararea și modernizarea instalațiilor de epurare a apelor uzate.

Decizia pentru finanțare din partea Fondului European de Investiții și a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare a fost adoptat în unanimitate la reuniunea consilierilor Consiliului municipal, care a avut loc în data de 12 septembrie. Astfel, primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu a fost autorizat să semneze acordurile relevante cu organizațiile financiare internaționale, și să reprezinte interesele municipalităților.

În același timp consilierul din partea PSRM Ion Ceban, care s-a opus anterior primirii acestor fonduri, iar acum și-a exprimat votul pozitiv, a spus că în cazul în care societatea specificată nu va primi această finanțare, există riscul să dea faliment. Potrivit consilierului municipal, în compania «Apă-Canal Chișinău» demult trebuia să fie efectuat auditul de stat pentru a determina eficacitatea utilizării fondurilor.

La rândul său, directorul «Apă-Canal Chișinău» Veronica Herta a subliniat, că această tranșă oferă întreprinderii acces pentru finanțarea de 62 milioane de euro, oferite în comun de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Fondul European de Investiții și Uniunea Europeană. Veronica Herta, de asemenea, a remarcat faptul că fondurile deja oferite de aceste organizații au fost cheluite de către compania «Apă-Canal Chișinău» pentru achiziționarea echipamentelor speciale pentru lucrările de reparații și construcții, în special – au fost cumpărate cinci mașini de salubrizare și șase excavatoare.

Conform calculelor preliminare, pachetul financiar oferit de Uniunea Europeană și instituțiile financiare menționate va fi direcționat spre achitarea lucrărilor de reparație a 190 km de conducte apă și a 7 km al sistemului de canalizare, precum și reconstrucția a 26 de stații de pompare a apei.

0

162

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org