Consolidarea monedei naționale în raport cu dolarul american nu va evolua mai departe - opinia dealerilor


Chiar și în condițiile unei ușoare slăbiri a monedei americane față de euro, Banca Națională a Moldovei nu va permite consolidarea leului moldovenesc față de dolarul american. O declarație corespunzătoare a fost făcută de unul dintre dealerii bancari într-un interviu acordat agenției de știri Infotag.

Potrivit experților, intervenția autorității de reglementare pe piață sub formă de achiziții a surplusurilor valutare permit Băncii Naționale să rezolve două probleme dintr-o dată: să mențină stabilitatea cursului de schimb al monedei naționale și, în același timp, să refacă rezervele valutare, care sunt de așteptat să bată în curând un nou record istoric pentru Moldova - 3 miliarde de dolari.

În același timp, experții au remarcat că piața nu a reacționat nici într-un fel la o ușoară întărire a monedei naționale față de dolar și euro. Acest lucru a împiedicat din nou acțiunile Băncii Naționale, care vizează cumpărarea unor valori relativ mici de valută pentru a-și reface rezervele. În plus, după cum spun distribuitorii, în perioada stabilită nu există o reducere a ofertei de monedă în numerar, așa cum a fost înainte.

În ceea ce privește previziunile pe termen scurt, majoritatea participanților la piață sunt de părere că nu ar trebui să se aștepte vreun mare entuziasm, deoarece Banca Națională menține situația sub control. Orice mișcare bruscă a cursului de schimb al leului moldovenesc este slăbită de micile achiziții de monedă și, prin urmare, situația rămâne stabilă și destul de previzibilă. În același timp, Banca Națională continuă să acumuleze rezerve valutare, ceea ce va asigura pe viitor securitatea financiară a țării în situații neprevăzute.

0

133

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org