În 2017 finanțarea proiectelor culturale va fi posibilă în rata de pînă la 50%


Ministerul Culturii al Republicii Moldova a inițiat o competiție pentru finanțarea pentru 2017 a proiectelor socio-culturale din bugetul de stat. În acest scop au fost alocați 2 milioane de lei. Beneficiarii vor putea primi pînă la 50% din costul proiectelor – o  cifră, de obicei, care nu depășește suma de 100 mii lei pentru fiecare proiect în parte.

 În conformitate cu regulile concursului, Ministerul Culturii va selecta proiectele pentru finanțare suplimentară după criteriile, cum ar fi: capacitatea beneficiarilor de a pune în aplicare anumite proiecte culturale; valabilitatea și motivarea finanțării; existența oportunităților suplimentare pentru atragerea noilor parteneri și finanțare; semnificație culturală și socială a proiectului; metodele de punere în aplicare a strategiei de dezvoltare; actualitatea și sustenabilitatea proiectului; mecanismele de evaluare a calității proiectului și rentabilitatea acestuia.

În mod similar, regulamentul urmărește reglementarea fluxului de resurse financiare de la bugetul de stat în asociațiile culturale. Sprijinul financiar va avea drept scop menținerea creativității și crearea condițiilor necesare pentru desfășurarea activităților culturale. În plus, ca parte a competiției este urmărită în promovarea acestei idei în cadrul societății civile, a valorilor culturale naționale și integrarea lor în activitățile zilnice ale cetățenilor.

Pentru ca proiectele să fie compuse corect, organizațiile culturale și asociațiille implicate în concurs ar trebui să țină cont de "Regulile privind metodele de finanțare publică a proiectelor culturale inițiate de organizațiile societății civile." După redactarea cererii de participare la concurs trebuie să fie completate on-line chestionarele, amplasate pe site-ul oficial al Ministerului Culturii al Republicii Moldova. Cererile vor fi acceptate pînă la data de 15 octombrie 2016.

0

124

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org