În anul 2017, profiturile asigurătorilor din vânzarea polițelor "Cartea Verde" s-au ridicat la 320 milioane de lei


Potrivit Biroului Național de Statistică, în 2017 numărul polițelor „Cartea Verde“ vândute în Moldova a crescut cu 14,5% și a constituit 362,7 mii de unități. Profitul total din vânzarea polițelor "Carte Verde", primit de societățile de asigurări din Moldova în 2017, a însumat 320 milioane de lei. Comparativ cu anul precedent, acest indicator a fost mai mare cu 10,8 milioane lei.

Cel mai mare profit a fost înregistrat de compania ”Moldasig” – aceasta a reprezentat 17,2% din piața de asigurări a Moldovei. Cu toate acestea, indicele este mai mic cu 3% decât în ​​2016.

Mai departe în structura profitului urmează compania "Klassika Asigurări" – cu rezultatul de 16,7% (+0,7%).

Compania novice pe piață «General Asigurări» a înregistrat venituri din vânzarea polițelor de asigurare „Cartea Verde“ într-o cotă de 16%.

Următoarele poziții ale clasamentului sunt ocupate de către companiile «Donaris VIG» - 12,6% (-2,5%), și «Asterra Grup» - 11,2% din volumul total vândut al polițelor "Cartea Verde".

Menționăm, că actualmente dreptul la emiterea polițelor "Cartea Verde" în Republica Moldova îl posedă nouă societăți de asigurări: Moldasig, Klassika Asigurări, Moldcargo, Moldova-Astrovaz, Asterra Grup, Acord Grup, Donaris Vig Grawe Carat Asigurări și generale Asigurări.

0

172

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org