În 2017, creșterea economiei Republicii Moldova a fost de 4,5%


În 2017, creșterea economică a Republicii Moldova a fost de 4,5%, în timp ce produsul intern brut din țară a depășit valoarea de 150 miliarde lei.

Potrivit specialiștilor Biroului Național de Statistică, creșterea PIB-ului a fost influențată de dezvoltarea activității economice în țară. Cea mai mare pondere a creșterii economice – de 1,3% - s-a înregistrat pe segmentele comerțului cu ridicata și cu amănuntul, întreținerii și reparării vehiculelor, depozitării și transportării diferitelor bunuri, industriei hoteliere și în sectorul alimentării publice. De asemenea, comparativ cu 2016, în 2017, dinamica pozitivă a fost înregistrată în sferele agriculturii, industriei, construcțiilor, tehnologiilor informaționale și comunicațiilor.

Tot în raportul Biroului Național de Statistică se remarcă faptul, că cea mai activă creștere economică a fost în ultimul trimestru al anului 2017 – în această perioadă PIB-ul a atins circa 41 de miliarde de lei. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, acest indicator este mai mare cu 6,4%.

Reamintim că, Ministerul Economiei și Infrastructurii a emis mai devreme prognoze pentru perioada anilor 2018-2020, potrivit cărăra creșterea economică în Republica Moldova va fi de 3-4%.

0

197

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org