În luna august, rezervele Băncii Naționale a Moldovei au scăzut cu peste 7 milioane de dolari


La data de 24 august 2018, volumul rezervelor valutare ale Băncii Naționale a Moldovei au constituit 2 miliarde de 963,22 mil. de dolari, fiind în scădere față de luna precedentă cu până la 7.19 milioane de dolari.

După cum s-a menționat în Banca Națională, principalii factori ai reducerii activelor oficiale de rezervă în această perioadă au fost: punerea în aplicare a plăților pentru deservirea datoriei publice externe a Republicii Moldova, pentru un total de 45,59 milioane de dolari, scăderea ratelor de schimb valutar din rezervele valutare față de dolarul SUA până la 9.46 milioane de dolari, precum și efectuarea de către Ministerul Finanțelor plăților în valoare totală de 4,45 milioane de dolari.

În același timp, rezervele oficiale de valută au crescut datorită următorilor factori:

  • intervențiilor autorității de reglementare pe piața valutară internă sub formă de cumpărări de valută - pentru o sumă totală de 41 milioane de lei;
  • profitul din gestionarea rezervelor valutare - 4.24 milioane dolari;
  • primirea de către Ministerul de finanțe a împrumuturilor și granturilor pentru punerea în aplicare a proiectelor de investiții în valoare totală de $ 4,09 milioane;
  • Venitul net sub forma rezervelor obligatorii ale băncilor licențiate în valută străină - US $ 1,69 mil;
  • venituri nete la conturile Directoratului de credit - 690 mii dolari;
  • transferul pe conturile Ministerului Finanțelor a fondurilor primite de la Asociația Internațională de Dezvoltare - 450 de mii de dolari.

Alte intrări valutare nete în luna august a acestui an s-au ridicat la 150 mii de dolari.

0

155

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org