În luna august a fost înregistrat un record pentru Transnistria în ceea ce privește remitențele din străinătate


În luna august, în Transnistria s-a înregistrat un volum record de transferuri internaționale de bani efectuate prin intermediul sistemelor electronice – circa 7,19 milioane în echivalența dolarului. Comparativ cu luna iulie, aceasta este cu 0,16 milioane de dolari mai mult, iar față de aceeași perioadă a anului trecut, această cifră a fost depășită cu 4,25 milioane de dolari.

Potrivit datelor furnizate de Banca Republicană Transnistreană, cea mai mare parte a remitențelor proveneau din Federația Rusă – circa 69,1% sau 4,9 milioane de dolari. Următorii în clasament se află: Israel – 408,7 mii de dolari, SUA – 294,5 mii de dolari, Turcia – 228,3 mii de dolari, Italia – 173,2 mii dolari și Moldova – 171.3 mii de dolari. De asemenea, în favoarea persoanelor din regiunea nerecunoscută, s-au efectuat transferuri de bani din Marea Britanie, Germania, Emiratele Arabe Unite și Ucraina.

Totodată, structura remitențelor din Republica Transnistreană în luna august 2017 este după cum urmează: suma totală în dolari – mai mult de 2,5 milioane de dolari, din care în Federația Rusă au fost trimise circa 62,4%, sau 1,7 milioane de dolari, în Ucraina – 14,8% sau 373,7 mii de dolari, în Abhazia – 2,6% sau 66,8 mii de dolari, și Turcia – 2% sau 51,7 mii de dolari. O sumă nesemnificativă a fost trimisă în august către destinatarii din China, Nigeria, Moldova, Belarus, India și Republica Cehă.

Potrivit Băncii Republicane Transnistrene, în primele opt luni ale acestui an, regiunea a primit remitențe în sumă totală de 49,3 milioane de dolari, și a trimis fonduri în valoarea totală de circa 18,6 milioane de dolari. Atât în ​​structura încasărilor, cât și în cazul remiterilor, volumul total le-a revenit țărilor membre CSI – 37,1 și 16,2 milioane de dolari respectiv.

0

224

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org