În viitorul apropiat Transnistria urmează să primească următoarea tranșă a ajutorului financiar din Rusia


Pe parcursul următoarelor două săptămâni Transnistria este în așteptarea celeilalte tranșe de asistență umanitară și financiară din partea Federației Ruse. Declarația corespunzătoare a fost făcută la un briefing de presă de către prim-ministrul guvernului republicii nerecunoscute Alexander Martynov. El a subliniat, de asemenea, „rezultatul pozitiv“ al vizitei sale de lucru la Moscova.

Prim-ministrul Republicii transnistrene a subliniat că, fondurile primite în cadrul asistenței financiare vor fi direcționate spre emiterea suplimentelor pentru pensiile lunare în cea de-a doua jumătate a anului. La Moscova, Alexander Martynov a avut întâlniri de lucru cu reprezentanții guvernului și autoritățile federale, care l-au asigurat pe prim-ministrul transnistrean, că asistența financiară și umanitară a regiunii nerecunoscute va continua în viitor.

În plus, autoritățile din Transnistria au înaintat reprezentantului special pe lângă Președintelui rus pentru Transnistria Dmitry Rogozin o serie de proiecte, subiectul cărora îl constituie programele sociale, inițiate anterior. În cadrul acestor proiecte este planificată construcția obiectelor de importanță socială, sistemelor de transportare a apei, organizarea iluminației stradale, dezvoltarea zonelor rurale.

Trebuie de remarcat faptul, că asistența financiară pentru plata indemnizațiilor de pensii în Transnistria se efectuează din 2008. În prima jumătate a anului 2017 mărimea cotelor pentru pensiile acordate ajungea la 150 de ruble transnistrene (circa 10 $). Și, în funcție de numărul de pensionari care se folosesc de aceste costuri suplimentare (mai mult de 140 de mii), se pare că în fiecare lună, în acest scop din partea Federației Ruse se cheltuie aproximativ 1,5 milioane de dolari.

0

156

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org