În următorii ani, Rusia intenționează să investească în Moldova peste 1 miliard de dolari


Volumul investițiilor rusești în Republica Moldova în următorii câțiva ani ar putea ajunge la un miliard de dolari. Andrei Nazarov, copreședinte al asociației ”Delovaya Rossiya”, a făcut această declarație, în cadrul forumului economic moldo-rus.

 Potrivit reprezentantului Rusiei, investițiile în Moldova pot fi de cel puțin 1 miliard de dolari pe an, în timp ce vor fi oferite noi oportunități economice și mai multe locuri de muncă.

În special, Andrei Nazarov a subliniat că rezultatul unor astfel de investiții ar putea fi creșterea PIB-ului anual a țării cu 7%. Un exemplu clar: până în prezent, UE are nevoie de aproximativ 30 de ori mai mult decât volumul actual al producției moldovenești și de 4 ori mai mare decât PIB-ul țării. Prin urmare, în calitate de parteneri, funcționarii ruși desemnați se uită cu entuziasm la consolidarea relațiilor cu Republica Moldova. În același timp, Nazarov a descris oportunitățile pentru comerțul în UE ca anumite avantaje competitive.

Serghei Șuhno, directorul Departamentului pentru Dezvoltarea Integrării al Comisiei Economice Eurasiatice, a menționat că anul trecut Moldova a reușit să sporească comerțul cu Uniunea Europeană cu 4,4%. Astfel, exportul produselor moldovenești în această direcție a crescut cu 22%, în timp ce ponderea produselor alimentare și a produselor agricole în structura totală a exporturilor a depășit 71%. În 2018, tendința de creștere continuă.

În plus, experții ruși sunt de părere că Republica Moldova trebuie, în primul rând, să asigure securitatea investițiilor, ceea ce este imposibil fără a aduce legislația în concordanță cu cerințele Uniunii Europene.

0

146

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org