Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
27.05.2022
USD
19.07
EUR
20.44
RUB100
0.306
Bitcoin
Etherium

În Europa vor fi introduse bancnote noi cu nominalul de 100 și 200 de euro

Banca Centrală Europeană a prezentat bancnote actualizate cu nominalul de 100 și 200 de euro. Noile bancnote vor fi emise din 28 mai 2019.

Decizia corespunzătoare privind emiterea noilor bancnote cu valoarea nominală specificată a fost publicată pe site-ul oficial al Băncii Centrale Europene. Banii sunt dotați cu caracteristici inovatoare de securitate și anti-contrafacere. Anterior, în circulație au fost lansate bancnote actualizate cu valori nominale de 5, 10, 20 și 50 de euro. Verificarea autenticității noilor bancnote de 100 și 200 de euro se va desfășura pe același principiu ca și înainte: "atingeți, înclinați, observați".

După cum explică experții europeni, autenticitatea bancnotelor este confirmată de următoarele semne: holograma de pe partea superioară a benzii de argint prezintă simboluri miniatură "€", acestea sunt acum mai clar distinse atunci când sunt expuse la lumina directă. De asemenea, sub influența luminii pe banda de argint puteți vedea un portret al zeitei grecești Europa, un semn mare euro și anumite detalii arhitecturale. Valorile nominale - 100 și 200, situate în colțul din stânga jos, își schimbă culoarea sub unghiuri diferite, de asemenea, pot fi văzute semnele "€".

Pe lângă aceste modificări, a fost modificat formatul bancnotelor: acum lățimea bancnotelor de 100 și 200 de euro va fi similară cu mărimea celei de 50 de euro, în timp ce lungimea va rămâne neschimbată. Această decizie este explicată de către Banca Centrală a Europei prin faptul că mașinile specializate acum vor putea procesa mai rapid bancnotele. De asemenea, experții insistă că, în noul format, utilizarea banilor va fi mai convenabilă, iar durata de viață a bancnotelor va crește datorită rezistenței la uzură.

În plus față de funcțiile de securitate actualizate, pe noile bancnote vor apărea semne noi, care pot fi vizualizate numai cu ajutorul unor dispozitive specializate. Scara cromatică rămâne aceeași: gama de nuanțe verzi - pentru bancnotele de 100 de euro, și paleta galben-brună - pentru bancnotele de 200 de euro.

Anterior, a fost făcut un anunț pentru a opri emiterea unei denumiri în valori nominale de 500 de euro până la sfârșitul acestui an. Banii vor fi scoși din circulație pe măsură ce se vor uza.

2922
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe