UE modifică regulile de import și export a numerarului


În scopul combaterii finanțării terorismului și prevenirii spălării banilor, se vor aduce modificări ai regulamentului privind importul și exportul de numerar de pe teritoriul Uniunii Europene. Acordul corespunzător a fost aprobat de Comitetul Reprezentanților Permanenți ai țărilor UE.

Conform noii legislații, orice cetățean care intră sau iese din Uniunea Europeană și care are numerar în sumă de la 10 mii euro inclusiv va fi obligat să le declare autorităților vamale. În același timp, nu contează cum se transportă numerarul - în bagaje, un vehicul sau personal.

Acum, declarația de numerar este completată de către persoana care intră sau de pleacă, dacă suma depășește suma stabilită anterior de 10 mii de euro. De asemenea, noua legislație prevede echivalarea cu numerarul a bijuteriilor de aur, a altor tipuri de bijuterii, cardurilor preplatite, care nu sunt legate de conturile bancare de pe teritoriul Uniunii Europene.

În plus, inovațiile legislative includ acordarea autorităților competența de a completa "declarația de divulgare", în ceea ce ține de informațiile despre expeditor și/sau destinatarul fondurilor în formă scrisă sau electronică.

În viitorul apropiat, noul regulament va fi supus spre aprobare Consiliului Uniunii Europene și Parlamentului European.

0

394

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org