Deputații din Găgăuzia sînt pregătiți pentru adoptarea noii Legi privind investițiile în autonomie


Autonomia găgăuză a dat startul audierilor publice ale noii Legi privind investițiile în regiune. Această lege va oferi beneficii și stimulente suplimentare pentru investitorii naționali și internaționali pe teritoriul autonomiei. Potrivit vicebașcanului Găgăuziei Vadim Cheban, vineri documentul a fost prezentat Consiliului Economic al bașcanului Găgăuziei. Luni noua ediție a Legii regionale pentru investiții deja a fost prezentată și membrilor Consiliului Autonomiei Găgăuze.

Noul proiect de lege desemnează modalitățile principale de atragere în regiune a investițiilor de ordin național și internațional, și anume oferirea unor beneficii suplimentare investitorilor interesați în dezvoltarea relațiilor comerciale și financiare din autonomie. După încheierea procedurii de dezbatere publică documentul va fi audiat de către Adunarea Populară a Găgăuziei.

Legea regională pentru investiții a fost concepută pentru promovarea și stimularea activităților investiționale pe teritoriul autonomiei găgăuze. Ca bază a fost luată Legea privind investițiile regionale, adoptată în anul 2000. Necesitatea revizuirii legislației investiționale a Găgăuziei a apărut pentru că în ultimii 15 ani Republica Moldova a semnat mai multe alte acte legislative, destinate să încurajeze investițiile în țară.

În elaborarea Legii privind investițiile în regiune o atenție sporită a fost acordată dispozițiilor problematice ale actului juridic anterior. Conform noului document, agenților economici vor fi acordate beneficii  fiscale și stimulente investiționale, care corespund principiilor internaționale de desfășurare a comerțului.

0

162

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org