În Germania au apărut monede cu nominalul de zero euro


Cu ocazia aniversării a 200 de ani de la nașterea marelui economist Karl Marx în Germania a fost emisă o emisiune specială de bani. Nominalul noilor bancnote este zero euro. Banii sunt niște suvenire și sunt eliberate de o companie locală de turism.

Primul tiraj în cantitate de cinci mii de bancnote a fost emis în luna martie a acestui an, fiind vândut în doar câteva săptămâni. Prețul pentru o bancnotă cu nominalul "zero euro" a fost de trei euro. Reprezentanții companiei de turism, care au venit cu o astfel de idee originală, au specificat că prima ediție s-a răspândit deja pe toate continentele - de la Europa la America Latină și Australia. De asemenea, compania a anunțat lansarea iminentă a unei noi circulații de 20.000 de bancnote. În vânzare noua "emisiune de bani" va intra în vânzare publică luni, 23 aprilie. Achizițiile pot fi efectuate online, pe site-ul companiei de turism.

Karl Marx (1818-1883) a fost un gânditor german, autor al muncii în economia politică "Capital". Critica economiei politice ", precum și un coautor al publicației" Manifestul Partidului Comunist" și fondatorul ideologiei marxiste.

0

225

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org