CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
16.07.2019
USD
17.72
EUR
19.99
RUB100
0.283
Bitcoin
10913$
Etherium
232.84$

În China a fost oficial interzis comerțul cu valută criptografică. Ce urmează?

Banca Centrală a Chinei a stabilit în mod oficial reglementarea tuturor activităților și organizațiilor asociate cripto-valutelor. Autoritatea de reglementare a introdus măsuri speciale care vizează eliminarea completă a tuturor tipurilor de servicii pentru comerțul și schimbul de monede crypto nu numai în China, ci și în Hong Kong.

Astfel, s-au realizat cele mai rele temeri ale comunităților crypto-monetare: Banca Națională a Chinei și Oficiul circulației monetare din Hong Kong au adoptat un nou cadru juridic pentru combaterea spălării banilor, care se aplică tuturor monedelor virtuale și serviciilor legate de acestea, precum și activitățile persoanelor fizice și persoanelor juridice: factorilor de decizie, bazelor miniere, platformelor de tranzacționare și portofelelor electronice.

Scopul introducerii unui nou set de reguli este constituirea încrederii în sistemul financiar al Chinei. În plus, noile dispoziții acoperă cele mai multe elemente standard, printre care combaterea spălării banilor și prevenirea finanțării terorismului.

Cadrul de reglementare implică toate domeniile crypto-valutei, comerțul și schimburile, mineritul și crearea portofelelor cripto-valutare. Conferința de presă oficială este programată pentru 14 februarie, dar principalele prevederi au devenit deja cunoscute publicului:

  • nici Bitcoin, nici altă monedă virtuală nu este recunoscută drept mijloc legal de plată și nu poate fi utilizat pentru rambursarea datoriilor sau a obligațiunilor financiare;
  • lupta se va desfășura contra tuturor aspectelor legate de comerțul cu criptomonedă – autoritățile chineze au blocat accesul la toate platformele de tranzacționare (atât interne, cât și offshore), a căror activitate se bazează pe utilizarea criptomonedei.

De asemenea, în China se tem că autoritățile pot impune o interdicție asupra activităților miniere. În special, acest lucru se preconizează a fi realizat prin reorganizarea industriei miniere – aceasta va deveni mai scumpă, deci va putea îndeplini cererea.

La rândul său, bitcoin.com raportează că interdicția privind criptarea monedei în China este doar o încercare eșuată de a falimenta rata principalei monede virtuale.

230
100
Tema zilei
Prețul acțiunilor Moldova Agroindbank a înregistrat un nou record - 2501 lei pe acțiune
Saptamâna trecută, valoarea acțiunilor celei mai mari bănci comerciale din țară, Moldova Agroindbank, a atins un nou record istoric, oprindu-se...
100
0
Citește mai departe
În luna iunie, prețurile din Moldova au scăzut cu 0,2%
Potrivit Biroului Național de Statistică, în luna iunie, scăderea medie a prețurilor a fost de 0,2%, în timp ce o lună mai devreme, inflația a...
100
0
Citește mai departe
Alocațiile zilnice pentru copii au crescut cu 3% - Guvernul Republicii Moldova
Miercuri, 10 iulie, Guvernul Republicii Moldova a aprobat amendamentele la Regulamentul privind stabilirea și plata indemnizației zilnice pentru cop...
100
0
Citește mai departe