Mai mult de 50 de companii s-au înregistrat deja în Moldova IT Park


În cadrul vizitei sale de lucru la Centrul pentru Tehnologii Informationale din Moldova «Tekwill» Ministrul Economiei și Infrastructurii Kiril Gaburici a menționat că, pentru a asigura accesul la investiții, și având în vedere cererea tot mai mare în domeniul tehnologiilor informaționale, autoritățile moldovene vor depune toate eforturile pentru a asigura acestui domeniu o competitivitate sporită.

De asemenea, la discuții au participat administratorul ”Moldova IT Park”, Serghei Voytovsky, directorul executiv al ATIC, Anna Chirița, precum și directorul programului USAID în Moldova, Sergiu Botezatu.

Principalele subiecte ale reuniunii de lucru au fost crearea și dezvoltarea IT-parcurilor, desemnarea acțiunilor pentru promovarea și creșterea competitivității acestui sector, astfel încât Moldova să devină mai atractivă pentru investitorii străini. La rîndul său, Kiril Gaburici a menționat că sfera tehnologiilor IT este o prioritate pentru Ministerul Economiei și Infrastructurii. Iar în scopul creării unei industrii dinamice și competitive la moment se lucrează asupra Strategiei de creștere a competitivității, în cadrul căreia vor fi oferite soluții noi pentru startupuri, modernizarea economiei naționale și digitalizarea afacerilor în diverse domenii.

Administratorul Parcului IT din Moldova, Serghei Voitovski, a subliniat că cererea crește în fiecare zi și tot mai multe companii manifestă interes pentru a deveni parte a parcului IT. Astfel, până în prezent, 52 de companii s-au alăturat Moldova IT Park, iar alte 30 de companii așteaptă semnarea cererilor. În acest context, s-a vorbit despre necesitatea creării unei rețele naționale de centre de excelență în domeniul tehnologiilor informaționale și de comunicații, ceea ce va contribui transformării țării noastre într-un centru regional de IT și îmbunătățirea calității utilizării acestui sector.

Unul dintre cele mai de succes exemple de creare a Centrelor de formare este Centrul ”Tekwill”. Inițiatorul proiectului este Asociația Națională a companiilor din domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (ATIC), cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei prin intermediul Agenției suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida). Suprafața Centrului este de 3400 m2 și este asigurată de Universitatea Tehnică din Moldova cu sprijinul guvernului țării.

0

305

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org