În Moldova vor fi deschise filiale ale trei companii de construcții de mașini


Trei companii străine care lucrează în domeniul ingineriei mecanice intenționează să deschidă sucursale în Moldova. Valoarea totală a investițiilor va fi de 500 de milioane de dolari.

La 30 mai, la Chișinău s-a încheiat Forumul de Investiții Moldova Automotive Days, în care au participat aproximativ o sută de companii locale și străine. În ceea ce privește subiectul construcției de mașini, reprezentantul uneia dintre companiile germane, Fabian Henze, a declarat că condițiile oferite de compania sa sunt similare cu cele din România. Și având o mică experiență și dorința de a învăța despre afacerile locale va permite să fie stabilite rapid relațiile comerciale cu partea moldovenească.

La rândul său, directorul MIEPO, Vitalie Zaharia, a menționat că până în prezent peste 100 de potențiali investitori sunt interesați să-și construiască afacerile în Moldova, care pentru prima dată au venit pe piața internă. Până în prezent, investițiile străine în mașini au ajuns la 430 milioane de dolari, și au fost create peste 15 000 de noi locuri de muncă.

La forum a participat premierul Pavel Filip, care a spus că autoritățile iau toate măsurile necesare și efectuează reformele necesare pentru atragerea investițiilor străine și îmbunătățirea mediului de afaceri. În special au fost adoptate un număr de documente permisive, s-a realizat reforma instituțiilor cu funcții de supraveghere, s-au simplificat rapoartele pe care companiile ar trebui să le furnizeze.

În cadrul forumului ”Moldova Automotive Days” a fost organizat și un iarmaroc al posturilor vacante, în care companiile au venit cu oferte sale, iar absolvenții de universități și școli profesionale puteau alege o profesie interesantă. Pentru astăzi în Republica Moldova în domeniul ingineriei mecanice funcționează sucursale a 20 de companii străine.

0

484

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org