Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
28.10.2021
USD
17.54
EUR
20.33
RUB100
0.249
Bitcoin
Etherium

În Moldova a fost inițiată a treia rundă de privatizare, costul proprietății de stat expuse depășește 1 miliard de lei

În Republica Moldova s-a dat startul următoarei runde de privatizare a proprietății de stat, care este a treia de la începutul acestui an. Cele mai multe loturi au fost deja scoase la licitație, dar fără rezultat. Prin urmare, în cadrul acestor tranzacții, prețul pentru acestea este semnificativ mai mic.

Potrivit Agenției Proprietății Publice, licitația este programată pentru 22 noiembrie. În planul de licitație sunt incluse 29 de obiecte, dintre care 9 sunt întreprinderi de stat, 10 complexe imobiliare și un obiect de construcție neterminată. Prețul de pornire al acestor facilități este de 45 milioane de lei. Cele mai scumpe loturi de vânzare sunt: ​​bază turistică „Moldova“, care se află în Transcarpatia, în satul Yassin – costul ei se ridică la 7,2 milioane de lei, și compania «Serele Moldovei» din satul Speia, raionul Anenii Noi – valoarea companiei ajunge la 6 milioane de lei.

Cu toate acestea, compania ”Vestmoldtransgaz” este recunoscută ca fiind cea mai atractivă facilitate. A fost creat de Guvernul Republicii Moldova în 2014, pentru a asigura transportul gazelor naturale din România în Moldova pe conducta de gaz transfrontalieră Ungheni-Iași. Până la Chișinău, autoritățile țării promit să aducă această conductă spre sfârșitul anului viitor. Prețul de pornire al acestei întreprinderi este de 180 de milioane de lei. În acest caz, principala condiție pentru client va fi investirea în «Vestmoldtransgaz» încă a cel puțin 93 de milioane de lei, pe parcursul următorilor doi ani. Cererile de participare la concurs pot fi depuse până la data de 15 decembrie.

În total 12 complexe de proprietate a satatului cu un preț de pornire de 500 milioane de lei au fost scoase la licitație. Dintre acestea, cele mai scumpe sunt Fabrica de sticlă din Chișinău (175 milioane de lei) și complexul poligrafic din Chișinău (130 milioane lei).

De asemenea, trebuie remarcat faptul că, la licitația planificată pentru perioada 27 noiembrie – 1 decembrie, în cadrul Bursei de Valori vor fi oferite acțiuni ale statului în 17 societăți pe acțiuni, dintre care miza în fabrica «Barza Albă» - 100%, de asemenea 100% din acțiunile companiei «Comerț-Petrol», 90, 81% din acțiunile fabricii de tutun "Tutun-CTC" și 60,179% din acțiunile hotelului "Chișinău".

În 2017, veniturile statului de la privatizarea proprietății sunt planificate în limita a 220 de milioane de lei. În primele șase luni acestea au depășit 121,2 milioane de lei (sau 6,4 milioane de dolari). De la începutul acestui an, în timpul a două runde de privatizare, 47 de obiecte au fost scoase la vânzare, dintre care numai nouă au fost vândute. Cele mai mari loturi au fost SA «Floare-Carpet» - 59,486% din acțiuni, și compania «Glass Container Company» - 31,415% din acțiuni.

559
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe