În Moldova a fost lansat primul proiect de twinning privind subvențiile în sectorul agricol


În primul proiect de twinning "Consolidarea capacităților pentru intervenție ale Agenției de Plăți în agricultură și măsurile de control pentru sprijinul agriculturii" Moldova va primi din partea Uniunii Europene 1,2 milioane de euro. Pentru a pune în aplicare proiectul, AIPA va implica și partenerii europeni: AgrarMarket Austria, Fondul de Stat pentru susținerea în Agricultură a Republicii Cehe și Agenția pentru restructurarea și modernizarea agriculturii din Polonia. Scopul principal al introducerii proiectelor sunt planificate pentru dezvoltare în Republica Moldova a unui sistem modern de subvenționare a sectoarelor agricole, precum și consolidarea potențialului economic ale acestora.

La prezentarea proiectului a participat și Eduard Grama, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova. Potrivit lui, noile subventii din partea Uniunii Europene vor spori eficiența aplicării noilor tehnologii în domeniul agricol. În plus, startul procesului de implementare a proiectului a fost primul pas pentru stimularea investițiilor nu doar de la partenerii de dezvoltare, dar, de asemenea, și din partea statului. De asemenea, Eduard Grama și-a exprimat recunoștința față de partenerii europeni, țările donatoare și Comisia Europeană pentru sprijinul sprijinului financiar și tehnic acordat țării noastre.

Proiectul de twinning va fi pus în aplicare în termen de doi ani. Rețineți că, în 2015 între Moldova și Comisia Europeană a fost semnat un acord privind finanțarea ENPARD, axat pe dezvoltarea sectorului agricol al țării noastre. Pe baza acestui document, Republica Moldova va primi asistență financiară și tehnică în valoare de 64 de milioane de euro.

0

126

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org