Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
21.05.2022
USD
19.15
EUR
20.16
RUB100
0.307
Bitcoin
Etherium

În Moldova a fost lansat prima bursă de schimb a monedei crypto - Drachmae Market

Vineri, 11 mai, la Chișinău a avut loc primul Summit mondial de blockchain și criptomonede - World Blockchain and Cryptocurrency Summit Chisinau (WBCSummit Chișinău). În cadrul evenimentului, a avut loc prezentarea primei burse criptografice moldovenești, precum și primul simbol "făcut în Moldova".

Unul dintre principalele subiecte discutate de participanții la conferință a fost identificarea posibilităților blockchain în diferite sectoare ale economiei și dezvoltarea lor ulterioară. Aceștia au discutat, de asemenea, problemele cele mai actuale ale economiei digitale, în perspectivele Criptomonedei și gradul de impact al acesteia asupra diferitelor sectoare ale economiei, modalități de folosire a tehnologiei Blockchain, metodologia introducerii acestui subiect în programul instituțiilor de învățământ, precum și punerea sa în aplicare în structurile de stat.

Bursa Drachmae Market a fost înființată sub egida primulei asociații blokchain «Digital&Distributed Technology Association», care în prezent oferă opt monede reale, inclusiv - euro, dolarul american, leul moldovenesc și rubla rusească. În total, la bursa de schimb sunt prezentate 10 tipuri de Criptomonedă: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethercoin, DASH, Monero, Ethereum, DTMI Token, ZOZO coin și Nextcoin.

Există permisiunea Băncii Naționale?

Din partea Băncii Naționale a Moldovei a fost primită o scrisoare, conform căreia bursei Drachmae Market i se oferă indirect permisiunea pentru desfășurarea activităților bancare. În scrisoarea sa, autoritatea de reglementare a explicat că, având în vedere lipsa unui cadru de reglementare pentru moneda virtuală în Moldova, activitatea schimbului nu necesită în mod oficial un permis de muncă. În același timp, Banca Națională a Moldovei a cerut de la Drachmae Market să furnizeze toate informațiile cu privire la fluxul de fonduri, așa cum, în afară de Criptomonede, schimbul operează și cu sursele bănești reale. Astfel de măsuri sunt necesare cu condiția respectării Legii privind combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

Reamintim că, Banca Națională a Moldovei a recunoscut mai devreme potențialul tehnologiilor blokchain pentru dezvoltarea sistemului financiar al țării. În acest context, va fi studiată în detaliu posibilitatea utilizării tehnologiilor criptografice în băncile din Moldova.

La summit au participat reprezentanți din mai mult de 50 de țări. Cunoștințele sale în domeniul crypto-valutar și blokchain și-au împărtășit speakerii și antrenorii profesioniști din Italia, Ungaria, Suedia, Marea Britanie, Rusia, Israel, Olanda, Nigeria, India și Pakistan.

1794
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe