În Moldova a fost lansat programul investițional de granturi. Asistența financiară fermierilor din Moldova este oferită de Banca Mondială


În zilele acestea în țara noastră de către Banca Mondială a fost lansat programul „Agricultura competitive în Moldova» (MAC-P), care reunește agricultorii moldoveni. În cadrul acestui program întreprinzătorilor agricoli le sunt disponibile granturile postinvestiționale, iar partenerii sunt Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Ministerul Mediului.

Cum au afirmat reprezentanții Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA), să ia parte la programul realizat de Banca Mondială în țara noastră pentru al șaselea an consecutiv, pot toți fermierii din Moldova, cu excepția celor care sunt înregistrați în municipiile Chișinău și Bălți – activitățile acestor agricultori se bazează pe utilizarea unor tehnici de conservare a solului.

În conformitate cu condițiile programului „Agricultura competitive în Moldova“ agricultorilor le vor fi rambursate până la 50% din suma de bani investită de ei, dar nu mai mult de 20 de mii de dolari. Subvențiile sunt destinate compensării fondurilor plătite până la 1 noiembrie 2016 și cheltuite pentru achiziționarea mașinilor și echipamentelor agricole, care au fost produse nu mai devreme de 2015.

Cererile de participare la programul de granturi al Băncii Mondiale vor fi acceptate până la data de 28 aprilie 2017, în toate filialele AIPA.

0

138

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org