Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
20.05.2022
USD
19.15
EUR
20.16
RUB100
0.307
Bitcoin
Etherium

În Moldova s-a dat start celui de-al treia apel de acceptare a cererilor de participare la concursul de granturi "Femeile în afaceri”

În Republica Moldova a fost lansat cel de-al treilea apel petru concursu de proiecte de investiții în cadrul celei de-a doua componente a programului pilot "Femeile în afaceri". Programul este inițiat de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Să participe la concursul granturilor sunt în drept femeile, care conduc o întreprindere în Moldova pentru o perioadă de cel mult doi ani. Valoarea maximă a grantului este de 165 mii lei, dar nu trebuie să depășească 90% din valoarea proiectului de investiție. Din suma fixă ​​a grantului nerambursabil, 110 mii lei vor fi cheltuite pentru achiziționarea de echipamente și software, iar restul de 55 mii lei - pentru serviciile de cercetare, instruire și promovare a afacerilor. În același timp, conform regulilor programului, nla concurs nu pot participa proiectele a căror implementare este planificată în mun. Chișinău.

Anterior, finanțarea nerambursabilă a fost aprobată pentru 201 proiecte de investiții. Iar volumul total al granturilor a fost de 28 milioane de lei. Conform estimărilor preliminare ale experților, acest lucru va permite atragerea investițiilor în valoare totală de peste 40 de milioane de lei și crearea a peste 800 de noi locuri de muncă în economia națională.

Primele două componente ale concursului de finanțare nerambursabilă pentru femei au fost finanțate din bugetul de stat, iar în cea de-a treia etapă finanțarea va fi asigurată de Uniunea Europeană.

Pachetele de documente pentru participarea la concursul de finanțare vor fi acceptate de la 20 decembrie 2018 până la 31 ianuarie 2019. 

918
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe