Moldova se pregătește să adopte o nouă lege care să reglementeze activitatea incubatoarelor inovatoare


Guvernul a aprobat vineri, 29 iunie, un proiect de lege care va reglementa activitățile incubatoarelor inovatoare și a parcurilor științifico-tehnologice din Moldova.

Conform prevederilor proiectului de lege, incubatoarele inovatoare și parcurile științifico-tehnologice vor fi create pe baza documentelor constitutive la decizia guvernului. De asemenea, se remarcă faptul că perioada de funcționare a parcurilor și a incubatoarelor nu trebuie să depășească 10 ani. În conformitate cu legislația în vigoare, această perioadă este de 25 și respectiv 15 ani.

Finanțarea creării și dezvoltării infrastructurii parcurilor și incubatoarelor științifico-tehnologice va fi realizată dintr-un fond special creat. El va fi format, atât din resurse bugetare, cât și private în valoare de 1-3% din veniturile obținute de către fondatorii și membrii clusterului în cursul punerii în aplicare a produselor inovatoare.

Curând proiectul de lege urmează să fie examinat de către Parlamentul Republicii Moldova. Acesta va intra în vigoare după nouă luni de la data publicării sale. 

0

146

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org