În Moldova construcția locuințelor sociale este inițiată în detrimentul fondurilor care urmează a fi acordate de Banca de Dezvoltare a Consiliului Eur


Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și-a exprimat disponibilitatea de a ajuta Republica Moldova în construcția locuințelor sociale, precum și în implementarea diverselor proiecte de dezvoltare regională care vizează conservarea mediului.

După cum s-a raportat de către Agenția de Dezvoltare Regională, miercuri pe 11 octombrie, în capitala Republicii Moldova a avut loc o întâlnire de lucru a ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Vasile Bâtcă și a reprezentantului Consiliului Băncii Europene de Dezvoltare în Republica Moldova Valerie Coșuleanu. Principalul subiect al discuției a fost problema implementării proiectelor de construcție a locuințelor sociale pentru perioada anilor 2017-2019 în diferite regiuni ale țării. În cadrul acestor proiecte, până în anul 2018 este planificată construirea a 297 apartamente, iar la începutul anului 2019 – circa 154 de apartamente pentru familiile social vulnerabile.

Astfel, Valerie Corșuneanu a asigurat omologului său din Moldova că Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va sprijini țara noastră nu numai în construcția de locuințe sociale, ci și în domeniul ocrotirii mediului. În particular, instituția financiară își va concentra atenția asupra creării unei infrastructuri moderne, necesare pentru a asigura tratarea calitativă a apelor reziduale și utilizarea deșeurilor menajere.

La rândul său, Vasile Bâtcă a menționat că măsurile planificate de construire a locuințelor sociale și de asigurare a infrastructurii de calitate reprezintă domenii cheie în politica de dezvoltare regională din țară.

Reamintim că, proiectul de construcție a locuințelor sociale a fost inițiat în 2014 și este conceput pentru o perioadă de 5 ani. Bugetul proiectului constituie 20 de milioane de euro. Din suma indicată, 65% (circa 13,4 milioane EUR) au fost acordate ca împrumut pe termen lung de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Până în prezent, în cadrul proiectului au fost construite și date în exploatare 228 de apartamente, destinate persoanelor din segmentele social vulnerabile ale populației.

0

175

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org