Regulile tranzacțiilor valutare în Moldova se modifică


Începând cu 1 mai 2018, în Republica Moldova vor intra în vigoare noile reguli pentru tranzacțiile valutare. Modificările vizează simplificarea procesului de transferuri valutare, plăți și alte tipuri de operațiuni efectuate prin intermediul dispozitivelor electronice și digitale.

În conformitate cu Regulamentul privind condițiile și procedura de efectuare a tranzacțiilor valutare aprobate de Banca Națională a Moldovei, operațiunile cu privire la plăți și transferuri în valută străină vor fi efectuate după reguli simplificate începând cu data de 1 mai a anului curent.

După cum s-a menționat în Banca Națională, modificările la regulament au fost adoptate în contextul evoluției pozitive a progresului tehnologic în Republica Moldova. În special, experții subliniază nevoia de a dezvolta noi soluții pentru introducerea tehnologiilor electronice.

Potrivit noilor amendamente, începând cu 1 mai 2018, persoanele fizice și juridice vor avea dreptul să efectueze transferuri de bani și plăți fără numerar în valută străină, în valoare de  până la 10.000 de euro, fără a fi nevoie de documentele de identificare.

În plus, fără ca să prezinte documente justificative, persoanele fizice vor putea efectua tranzacții în numerar de până la 10.000 de euro, iar persoanele juridice - până la 50.000 de euro.

0

176

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org