În Moldova a început primirea cererilor de participare la etapa de calificare a concursului SEEDSTARS WORLD. Câștigătorul va primi un premiu de 1 mili


Tinerii antreprenori din Moldova au șansa de a participa la unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale ale start-up-urilor "SEEDSTARS WORLD". Cererile de participare la runda de calificare a concursului sunt acceptate la Chișinău până pe 8 septembrie. Finala SEEDSTARS WORLD va avea loc în Suedia, iar câștigătorul va primi premiul mare de 1 milion de dolari.

Stadiul de selecție este planificat în 75 de țări. Participanților li se dă șansa de a câștiga premii de până la 500 mii de dolari și de a se alătura rețelei internaționale de investitori. De dreptul de a participa la concurs SEEDSTARS WORLD pot beneficia companiile, experiența cărora pe piață este de peste doi ani, sumele totale de investiții au ajuns la 500 de mii de dolari, iar ele deja produc un produs sau serviciu finit.

După cum s-a menționat de către directorul Asociației Naționale a companiilor IT din Moldova, Anna Kirița, în țara noastră etapa de calificare a competiției SEEDSTARS WORLD este desfășurată pentru a doua oară, după ce, de prima dată s-a dovedit eficiența cooperării antreprenorilor moldoveni cu rețeaua internațională a investitorilor.

Anul trecut, 10 participanți au participat la runda de calificare locală a concursului SEEDSTARS WORLD. În acest an, în opinia Annei Kirița, se așteaptă o creștere a numărului de participanți. În primul rând, alegerea cade pe acei concurenți, ideile de afaceri a cărora sunt bazate pe inovații și vor fi în măsură să devină competitive pe piața internațională, prin aceasta afectând în mod pozitiv potențialul Republicii Moldova pe segmentul consolidării parteneriatului cu guvernul, donatorii străini și sectorul privat.

Concursul start-up-urilor SEEDSTARS WORLD cu sprijinul Guvernului Suediei și al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională se desfășoară în capitala Republicii Moldova pentru a doua oară. Tinerele companii care doresc să participe la runda de calificare a lumii SEEDSTARS de concurență, pot să se înregistreze pe site-ul evenimentului www.seedstarsworld.com/event/seedstars-chisinau-2017 până la 1 septembrie.

0

152

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org