În Moldova se înregistrează o creștere activă a zonelor economice libere - Kiril Gaburici


În primele nouă luni ale acestui an în Republica Moldova se atestă o creștere activă a zonelor economice libere. Această declarație a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Kiril Gaburici, la o întrunire cu administratorii ZEL.

Conform raportului preliminar privind performanța Zonelor Economice Libere din Moldova, numărul lucrătorilor rezidenți a crescut de la începutul acestui an cu 28,4%, ajungând la peste 14 mii la 1 octombrie 2018.

În particular, Kiril Gaburici a menționat că dezvoltarea parcurilor industriale și a zonelor economice libere este una dintre prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii. Prin urmare, sosirea fiecărui nou investitor înseamnă crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea infrastructurii în regiune, creșterea contribuțiilor la bugetul de stat.

După cum a subliniat Gaburici, ministerul intenționează să creeze astfel de zone în orice raion al republicii. În acest scop, se depun eforturi pentru a crea condiții optime pentru ca noii investitori să intre pe piața internă și să creeze mai mult de 4.000 de locuri de muncă.

Potrivit rezultatelor preliminare pentru primele nouă luni ale anului curent, investiția totală în zonele economice libere a depășit 391,4 milioane dolari. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, această cifră a crescut cu 15,1%. În acest context, au fost lansate mai multe proiecte de investiții care vor atrage încă 250 de milioane de dolari în economia țării. În același timp, creșterea vânzărilor de produse industriale în perioada desemnată a acestui an a crescut cu 68%, ajungând la un total de 6525 milioane de lei.

0

146

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org