În Moldova continuă să fie înregistrată creșterea prețurilor


Potrivit datelor publicate de Biroul Național de Statistică, în luna noiembrie a acestui an în Republica Moldova continuă să fie înregistrată creșterea prețurilor. În special, se înregistrează o creștere a prețurilor pentru producția industrială: în comparație cu luna octombrie, costul acesteia a crescut cu 0,1%, iar în comparație cu noiembrie și decembrie 2016, creșterea a fost de 3,1% și, respectiv, de 2,5%.

De asemenea, în raportul Biroului Național de Statistică se remarcă faptul, că în domeniul industriei extractive indicatorii prețurilor în luna noiembrie 2017 s-au majorat cu 1,1% față de luna precedentă. Cu toate acestea, în comparație cu noiembrie și decembrie a anului trecut, acestea au crescut cu 2,7% și, respectiv, cu 3,2%.

În același timp, datele Biroului Național de Statistică arată că în perioada specificată a anlui curent prețurile în sectorul industriei prelucrătoare au rămas neschimbate comparativ cu luna octombrie, dar au crescut față de noiembrie și decembrie a anului trecut – cu 2,9% și 2,3 %, respectiv.

În sectorul energetic, în 2017, prețurile au rămas, de asemenea, la același nivel. Dar, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, acestea au crescut cu 5,1% și cu 5% față de decembrie 2016.

0

143

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org