Cea mai mare rundă de privatizare a început în Moldova - valoarea inițială a proprietății de stat spre vânzare este estimată la 1,5 miliarde de lei


Vineri, 27 iulie, în Moldova a fost lansată cea mai mare rundă de privatizare a proprietății de stat în acest an. Prețul de pornire, anunțat de Agenția Proprietății Publice, atinge 1,575 miliarde lei (echivalentul a 93,7 milioane de dolari).

Licitația pentru vânzarea proprietății de stat va dura până pe 5 septembrie. La licitație vor fi expuse acțiuni a 21 societăți pe acțiuni cu capital de stat, printre care cele mai importante sunt: Combinatul de vinuri și coniacuri «Barza Albă» (Bălți) - 100% din acțiuni, precum și fabrica de tutun «Tutun-CTC» (Chișinău ) - 90,8%. Costul inițial al tuturor pachetelor în vânzare este de 983,5 milioane de lei.

De asemenea, la vânzare publică au fost scoase acțiunile fabricii de sticlă din Chișinău - la un preț de pornire de 231,6 milioane de lei, Combinatul poligrafic din Chișinău - 124,2 milioane lei, compania de stat Air Moldova - 48,2 milioane de lei. Printre alte loturi se numără: Editura Lumina, Institutul de Proiectare Iprocom, Tipografia Academiei de Științe, mai multe centre de recreere și complexe imobiliare.

Cererile de participare la licitație sunt acceptate până la data de 4 septembrie inclusiv.

Rețineți că, în primul trimestru al anului 2018, veniturile din privatizare la bugetul de stat au ajuns la 27,6 milioane de lei. Astfel, pentru 2017, cifra a fost de 166,4 milioane de lei - tocmai în această perioadă au fost puse în vânzare 73 de obiecte, iar prețul de pornire total al acestora depășește 1 miliard de lei. Cu toate acestea, numai 16 obiecte și-au găsit cumpărătorii.

0

111

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org