Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
20.05.2022
USD
19.15
EUR
20.16
RUB100
0.307
Bitcoin
Etherium

În Moldova va fi simplificat procesul de tranziție a antreprenorilor la activitatea independentă

Guvernul Republicii Moldova a discutat despre măsurile care ar trebui luate pentru a simplifica tranziția antreprenorilor de la activitățile bazate pe patente la activitățile independente. Premierul Pavel Filip a menționat că aspectul de tranzit de la o formă de activitate la alta necesită o analiză suplimentară pentru a elimina orice dificultăți sau obstacole pentru antreprenori.

În conformitate cu legislația în vigoare, deținătorii de brevete care se ocupă de comerțul cu amănuntul vor trebui în curând să schimbe forma de activitate pentru a asigura o contabilitate mai transparentă. Contabilitatea va fi efectuată printr-o metodologie simplificată, utilizând aparatele de casă.

În special, premierul a subliniat că trecerea la activitatea independentă presupune același grad de libertate și oportunități mari în ceea ce ține de dezvoltarea afacerii. În același timp, guvernul intenționează să rezolve problemele birocratice cât mai curând posibil pentru a oferi antreprenorilor condiții mai favorabile de muncă.

Astfel, în cadrul unei reuniuni guvernamentale, au fost analizate oportunitățile de acordare a unor beneficii suplimentare în procesul de desfășurare a afacerilor. Printre aceste măsuri au fost desemnate: simplificarea contabilității, reducerea numărului de inspecții, recalcularea impozitelor plătite anual, luarea în considerare a termenelor efective de muncă, anularea plăților și taxelor suplimentare.

În plus, reprezentanții guvernului au venit cu o propunere de creare a unui software special după modelul ghișeului unic. Prin intermediul acestei platforme se planifică simplificarea procesului de revizuire a cererilor primite pentru transferarea la activitatea independentă în afaceri. Asigurarea socială a antreprenorilor independenți va fi facilitată prin introducerea anumitor reduceri la achiziționarea polițelor de asigurare medicală obligatorie.

O analiză suplimentară a opțiunilor propuse de guvern va fi efectuată de un grup de lucru special creat, cu participarea autorităților, precum și a antreprenorilor care dețin patente. Ca parte a negocierilor, se planifică găsirea unor soluții de compromis care să ofere cele mai favorabile condiții pentru trecerea la o nouă formă de activitate antreprenorială. Trebuie de remarcat faptul că, în ultimii doi ani, peste 1.550 de întreprinzători și-au schimbat modul de activitate comercială. Totodată numărul total de persoane care lucrează pe bază de patentă, depășește actualmente 7000 de persoane.

556
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe