În Moldova intră în vigoare noi reguli privind schimbul valutar


În Republica Moldova normele de efectuare a schimbului de valută au fost modificate. Potrivit noilor modificări, clienții birourilor de schimb vor trebui să furnizeze operatorilor documente de identitate atunci când convertesc sume mari de bani.

Obligațiile operatorului includ acum aflarea numelui clientului, datei și locului nașterii, cetățeniei, locului de reședință, locului de muncă și profesiei pe care o execută. Aceste informații vor trebui să fie furnizate de persoana care schimbă sau achiziționează valută în valoare de mai mult de 200 mii lei. De asemenea, drept motiv pentru solicitarea datelor personale va servi suspiciunea de spălare a banilor sau de finanțare a terorismului.

În cazul în care clientul biroului de schimb valutar nu efectuează operațiunea în nume propriu, acesta este obligat să furnizeze operatorului o procură autentificată de notar.

Va fi creat un registru special pentru a stoca toate informațiile colectate. În cazul în care sunt descoperite infracțiuni sau fapte care atestă spălarea banilor, birourile de schimb valutar vor trebui să avertizeze autoritățile competente. 

0

358

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org