În luna octombrie, volumul remitențelor prin băncile licențiate din Moldova în favoarea persoanelor fizice a depășit 110 milioane de dolari


În luna octombrie a anului curent, volumul transferurilor efectuate din străinătate prin băncile licențiate în favoarea persoanelor fizice din Moldova a însumat 111,07 milioane de dolari, marcând o creștere de circa 13,7% față de perioada de raportare precedentă. În același timp, față de aceeași perioadă a anului trecut, această cifră a crescut cu 4,5%. Datele relevante au fost prezentate de Banca Națională a Moldovei.

Cea mai mare parte a transferurilor a provenit din țările Uniunii Europene - 43,2% din volumul total al remitențelor, în timp ce suma transferată din țările CSI a scăzut până la 26,7%, iar din alte țări au fost transferate în Moldova circa 30,1% din totalul de transferuri.

În funcție de distribuția geografică a remitențelor către persoanele fizice din Moldova, primul loc este deținut de Federația Rusă - 25,2% (-7,9%) din volumul total al transferurilor efectuate. Următoarele sunt: ​​Israel - 18,81 milioane de dolari, Italia - 13,77 milioane de dolari, Germania - 8,37 milioane de dolari, Marea Britanie - 6,85 milioane de dolari, Franța - 4,49 milioane de dolari.

Structura monetară este compusă după cum urmează: ponderea transferurilor efectuate în moneda unică europeană în perioada desemnată a fost de 48,9% (+ 6,9%), în dolari SUA - 44,3% (-5,9%), în rublele rusești - circa 6,8% (-1,0%).

Totodată, Banca Națională a Moldovei a menționat că de la începutul anului curent suma totală de fonduri din străinătate în favoarea persoanelor fizice din Republica Moldova a atins un nivel de 1067,04 mil. Dolari SUA, fiind în creștere cu aproape 8% față de aceeași perioadă din 2017 .

0

91

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org