În luna octombrie, volumul remitențelor în regiunea transnistreană a ajuns la 8,6 milioane de dolari


În luna octombrie a anului curent, suma transferurilor în numerar în favoarea persoanelor fizice din Transnistria, efectuată prin intermediul sistemelor electronice de transferuri bănești, a fost de 8,6 milioane dolari, marcând o creștere de circa 1,12 milioane de dolari față de luna precedentă și de 0,63 milioane dolari față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor furnizate de Banca Republicană Transnistreană, cea mai mare parte a transferurilor de numerar - 65,3% - a fost făcută din Federația Rusă. În același timp, această cifră a scăzut cu 5,5%. 6,7% din transferuri (+ 2,2%) au fost transferate din Israel în favoarea persoanelor fizice din Transnistria, 3,6% (+ 0,2%) din SUA, 3% (+ 0,6%) - din Germania, iar din Italia - circa 2,9% (+ 0,2%).

Structura monetară a remitențelor este după cum urmează: aproximativ 56% din volumul total al transferurilor au fost primite în dolari SUA, 27,9% în ruble rusești și 16% în moneda unică europeană.

Volumul total al transferurilor de numerar din străinătate în favoarea persoanelor care trăiesc în regiunea transnistreană, de la începutul anului curent a fost de 77,78 milioane de dolari. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, această cifră este mai mare cu 20,1% sau 13,01 milioane de dolari.

În structura geografică a țărilor-remitente Federația Rusă deține mai departe poziția de lider - aceasta reprezintă 66% din toate transferurile efectuate prin bănci. Urmează Ucraina - 16,4%, Turcia - 3,5%, Belarus - 2,6%, și SUA - 1,2%.

0

81

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org