În prima jumătate a anului, volumul remitențelor din străinătate în favoarea persoanelor fizice a depășit 640 milioane dolari


Potrivit Băncii Naționale, remitențele nete din străinătate în favoarea persoanelor fizice în Moldova în prima jumătate a acestui an au depășit 640 milioane dolari. Rata generală de creștere a fost de 16%.

După cum au menționat experții financiari, volumul remitențelor efectuate în favoarea persoanelor fizice prin băncile din Moldova a indicat o creștere similară cu perioada anterioară crizei bancare care a apărut ca urmare a furtului miliardului. În același timp, suma maximă a transferurilor - 126 milioane de dolari - a fost realizată în luna mai a acestui an.

În același timp, după cum reiese din datele BNM, în luna iunie a acestui an, prin intermediul băncilor din Moldova, într-un volum net, s-au obținut 117,48 milioane de dolari. În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, această cifră a fost mai mare de 9 milioane de dolari.

Structura monetară a remitențelor s-a schimbat, de asemenea. Astfel, aproximativ 45,9% din numărul total de transferuri în favoarea persoanelor fizice au fost făcute în dolari SUA, în timp ce anul trecut acest raport a fost de 49,0%. În moneda unică europeană, volumul transferurilor bănești în luna iunie a fost de 45,6%, marcând o creștere de 4,5% față de anul precedent. Și cota transferurilor în ruble ruse în perioada desemnată a fost de 8,5%, în timp ce anul trecut această cifră se situa la nivelul de 9,9%.

După cum se menționează de către Banca Națională, cetățenii Republicii Moldova și ai altor țări pot trimite și primi bani prin intermediul băncilor licențiate. Datele publicate includ informații de la băncile licențiate din Moldova, cu excepția băncilor din stânga Nistrului.

0

104

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org