În prima jumătate a anului veniturile la bugetul național au crescut cu 16,4% - Serviciul Fiscal de Stat


Suma veniturilor la bugetul public național administrat de Serviciul Fiscal de Stat în primele șase luni ale acestui an s-a ridicat la 18,16 miliarde lei. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, acest indicator a crescut cu 16,4%.

Potrivit datelor furnizate de Serviciul Fiscal de Stat, din suma totală a fondurilor atrase în sumă de 18,16 miliarde lei, 8 miliarde se încadrează în bugetul de stat. Aceasta este cu 1,31 miliarde lei mai mult decât în ​​prima jumătate a anului 2017.

Bugetele locale au fost completate cu 1,94 miliarde lei, marcând astfel o creștere de 13,7%. O tendință de creștere similară a fost înregistrată în secțiunea veniturilor în bugetul asigurărilor sociale - veniturile au crescut cu 15%, ajungând la un nivel de 6,09 miliarde lei.

În același timp, în Fondul de Asigurări Medicale Obligatorii, încasările financiare în prima jumătate a anului 2018 s-au ridicat la 1,88 miliarde lei, cu o creștere de peste 14% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Trebuie remarcat că, în 2018 bugetul de stat prevede venituri de 37 miliarde lei. În timp ce cheltuielile vor ajunge la 42 de miliarde de lei.

0

92

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org