În primul semestru al anului 2018, profitul băncilor moldovenești a constituit 552 milioane de lei


Conform datelor publicate de Banca Națională, la 31.03.2018 venitul cumulat pe sistemul bancar al Republicii Moldova a constituit 522.3 mil. lei. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, această cifră a crescut cu 4,5% - în primele trei luni ale anului 2017 profiturile băncilor moldovenești au însumat 499.8 milioane de lei.

Astfel, cel mai mare profit net a fost înregistrat de BC Moldova Agroindbank - 187,7 milioane lei. Pe al doilea loc în clasament s-a plasat Moldindcombank, rezultatele financiare ale căruia s-au ridicat la 138.1 milioane de lei, iar pe locul trei - Victoriabank, al cărui profit net în primele trei luni ale acestui an a ajuns la 80,5 milioane de lei.

Mai departe, în rating, urmează:

- Mobiasbancă Groupe Societe Generale - 66,4 milioane de lei

- ProCredit Bank - 20 de milioane de lei

- Energbank - 13,2 milioane de lei

- FinComBank - 9 milioane de lei

- BCR Chișinău - 7,7 milioane lei

- Comerțbank - 5,6 milioane lei

- EuroCreditBank - 2,1 milioane lei.

Totodată, în raportul Băncii Naționale se menționează că Eximbank Gruppo Veneto Banca a înregistrat în primele trei luni ale anului 2018 pierderi de 8,1 milioane de lei.

În comparație cu rezultatele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut, în acest an 7 bănci și-au îmbunătățit rezultatele financiare - MAIB, Moldindconbank, Victoriabank, ProCredit Bank, BCR Chișinău, Comerțbank și Eurocredit Bank, în timp ce venitul net a 4 bănci, dimpotrivă, s-a diminuat - Mobiasbancă, Energbank, Eximbank și FinComBank.

0

321

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org