În primul trimestru 2018 PIB-ul Republicii Moldova a crescut cu 3,7% - datele statistice


Potrivit Biroului Național de Statistică, în primul trimestru al anului curent produsul intern brut al Republicii Moldova a crescut cu 3,7%, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, urmând să ajungă la 37,6 miliarde de lei.

După cum arată datele din raportul prezentat de departament, comerțul cu ridicata și cu amănuntul au contribuit cel mai mult la creșterea economică. De asemenea, în mod pozitiv a afectat activitatea agenților economici în domeniul serviciilor hoteliere și de catering, industrie extractivă și de prelucrare a materiilor prime, precum și în domeniul comunicațiilor informaționale.

În același timp, impactul negativ asupra creșterii PIB-ului în Moldova l-a avut calitatea administrării publice și apărării, asigurării sociale obligatorii, educației, protecției socială și asistenței medicale.

În anul 2017, economia Republicii Moldova a înregistrat o creștere de 4,5%, ajungând la peste 150 de miliarde de lei la sfârșitul perioadei de raportare.

Reamintim că în 2018 Fondul Monetar Internațional prognozează creșterea economiei moldovenești cu 3,5%, iar Banca Mondială - cu 3,8%.

0

208

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org