În primele trei luni ale acestui an, veniturile la bugetul național au crescut cu 1,45 miliarde lei


Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, în primul trimestru 2018 bugetul național a crescut la 8,95 miliarde de lei. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, aceasta este cu 19,5%, sau cu 1,456 miliarde lei mai mult. După cum s-a menționat în cadrul departamentului, astfel de rezultate înregistrate au devenit pentru serviciul fiscal record.

Potrivit reprezentantului Serviciului Fiscal de Stat Olga Baciu, sarcinile pentru primul trimestru al anului curent au fost depășite cu 979.5 milioane de lei, și pentru încă patru componente ale bugetului public a fost înregistrată o tendință ascendentă.

Astfel, potrivit raportului oficial al serviciului fiscal, pentru primele trei luni ale acestui an veniturile la bugetul de stat s-au ridicat la 44 de miliarde de lei, ceea ce reprezintă cu 24,3% mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea veniturilor fiscale în bugetele locale a constituit 90,3 milioane de lei, ajungând la un volum total de 791.7 milioane de lei. Bugetul asigurărilor sociale de stat a crescut cu 15,9% față de anul precedent, în timp ce veniturile din fondurile de asigurări obligatorii de asistență medicală au crescut cu 14,5%.

În același timp, în Serviciul Fiscal de Stat s-a menționat că o cantitate record de colectare a fost înregistrată în perioada cuprinsă între 23 și 26 martie - în aceste zile, încasările plăților fiscale au constituit circa 1,2 miliarde de lei. 

0

155

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org