Programul PARE "1 + 1" include încă 65 de proiecte noi de investiții


În cadrul programului "PARE 1 + 1", finanțat de ODIMM, alte 65 de proiecte de investiții vor deveni beneficiarii granturilor. Valoarea totală a finanțării va fi mai mare de 16 milioane de lei. Contractele relevante au fost semnate de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii pe 26 aprilie.

Conform termenilor programului " PARE 1 + 1", statul adaugă lei sub formă de subvenție pentru fiecare leu investit de un lucrător migrant sau de ruda sa de gradul I. Potrivit unor calcule preliminare, implementarea noilor proiecte de investiții va permite atragerea a peste 39 milioane de lei în economia națională. În plus, va fi posibilă crearea a aproximativ 135 de noi locuri de muncă în 26 de raioane ale țării.

Din numărul total al proiectelor beneficiare, 42 de întreprinderi se află în stadiul de dezvoltare și extindere, iar restul de 23 de proiecte sunt start-up-uri. În același timp, se remarcă faptul că 46 de proiecte de investiții vor fi implementate în sectorul agricol (cultivarea strugurilor și cerealelor, apicultură, creșterea animalelor), 12 proiecte - în sectorul serviciilor (recreere, transport și servicii turistice) și 7 proiecte - în industrie (prelucrarea lemnului, producția de mobilier etc.).

Fondurile investite de beneficiari în proiectele propuse sunt obținute în țări precum Rusia, Australia, Franța, Italia, Germania, Irlanda, Israel, Norvegia, Marea Britanie, Luxemburg, Portugalia, Polonia, SUA, Spania și România.

Reamintim că, programul de atragere a banilor în economia națională " PARE 1 + 1" a fost lansat în noiembrie 2010. Perioada inițială de punere în aplicare a fost calculată timp de 5 ani. Ulterior, termenele au fost prelungite, iar actualmente s-a luat o decizie cu privire la implementarea programului până în 2021. Proiectul este destinat lucrătorilor migranți care lucrează în afara Republicii Moldova și rudelor lor principale care doresc să investească în dezvoltarea propriei afaceri în țară. Fiecare beneficiar are dreptul să se bazeze pe o sumă maximă de subvenție de 250 mii lei.

0

149

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org