În cadrul Forumului economic moldo-rus au fost semnate opt acorduri de cooperare


În cadrul Forumului Economic Moldo-Rus, care a avut loc la Chișinău în perioada 20-22 septembrie, părțile au semnat opt ​​memorandumuri și acorduri de cooperare. Investițiile vor fi direcționate către diferite sectoare ale economiei din toate regiunile țării.

Cel mai mare proiect de investiții îl constituie crearea unei platforme de producție pentru fabricarea dispozitivelor de iluminat pe teritoriul autonomiei găgăuze. Investitorul este compania de iluminat "Boos Lighting Group", sub conducerea lui Gheorghe Boos. De asemenea, compania intenționează să investească în implementarea mai multor proiecte sociale, cu o investiție totală de peste 120 milioane USD.

Un alt investitor rus este Traktor LLC din Chelyabinsk, care intenționează să creeze un centru pentru deservirea mini-tractoarelor și atașamentelor pentru ei.

De asemenea, printre succesul reuniunii experților moldoveni și ruși este remarcată semnarea unui acord privind susținerea producătorilor și exportatorilor de fructe din Moldova, crearea condițiilor economice și juridice favorabile pentru dezvoltarea deplină a întreprinderilor mici și mijlocii în Republica Moldova și Rusia, asistența în implementarea diverselor proiecte de investiții.

Părțile au semnat un acord privind parteneriatul strategic în industria turismului gastronomic. În special, este planificat să se organizeze expoziții comune și conferințe, promovarea rutelor gastronomice, atât pe piețele turistice interne, cât și internaționale, introducerea unui sistem unic de clasificare internațională pentru hoteluri și servicii turistice, restaurarea traseelor tradiționale și deschiderea de noi trasee turistice, formarea profesioniștilor în domeniu.

Forumul economic moldo-rus este un eveniment internațional de afaceri, în cadrul căruia se discută aspectele legate de dezvoltarea relațiilor comerciale și economice dintre cele două țări. Forumul este organizat de Consiliul Economic ruso-moldovenesc. Mai mult de 500 de reprezentanți ai afacerilor din Moldova, Rusia și țările participante ale Uniunii Europene și EАЭС au luat parte la activitatea sa. 

0

149

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org