În Republica Moldova este planificată restabilirea Aeroportului Internațional Bălți - Leadoveni


Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova este în căutarea unui investitor pentru restaurarea aeroportului internațional Bălți-Leadoveni.

Aeroportul va fi reconstruit pentru a fi utilizat ca bază pentru companiile aeriene europene low-cost. Planul de modernizare al aeroportului a fost deja prezentat la cererea Guvernului de către compania letonă Polo Invest. Proiectul a primit denumirea Aeroportul North Moldova.

După cum se indică în documentația de proiect, lucrările de modernizare a aeroportului vor fi împărțite în două etape. în prima fază va fi inițiată prin construcția terminalului cu o suprafață de 2,5 mii de metri pătrați și cu o capacitate de 500 de mii de pasageri pe an. Costul preliminar al lucrărilor este de 4,5 milioane de euro. Cea de a doua fază presupune construirea unui terminal mai mare, cu o suprafață totală de 25 de mii de metri pătrați și cu o capacitate de 1,5 milioane de pasageri pe an. De asemenea, proiectul prevede construirea unei noi piste de decolare-aterizare cu o lungime de 2800 de metri și a unui hotel de 4 stele. Costul estimat al lucrărilor la cea de-a doua etapă este de 35 de milioane de dolari.

Până în prezent, guvernul moldovean este în căutarea potentialilor investitori pentru realizarea proiectului. Printer primele companii, care și-au manifestat interesul de obiectul dat, a fost Fondul de Export și Promovare a Investițiilor "AZPROMO" din Azerbaidjan. Gestionarii fondului au venit cu o propunere oficială de a moderniza aeroportul internațional Bălți-Leadoveni prin metoda parteneriatului public-privat.

După cum se menționează în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Aeroportul Internațional Bălți-Leadoveni va concura cu Aeroportul internațional Chișinău și aeroporturile situate în Iași, Suceava și Vinnița.

0

178

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org