CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
21.08.2019
USD
17.71
EUR
19.63
RUB100
0.265
Bitcoin
10441$
Etherium
193.08$

În România va fi lansat schimbul direct între leii moldovenești și românești. În ce bănci puteți face acest lucru?

Din 1 octombrie 2018 în România va fi posibil schimbul de lei moldovenești. Serviciul va fi lansat de două bănci: Banca Comercială Română (BCR) și Banca Transilvania.

După cum s-a menționat în comunicatul de presă al Băncii Naționale a Moldovei, acest serviciu va fi disponibil pentru prima dată pentru întreaga perioadă de cooperare dintre Republica Moldova și România. Principalul factor pentru această decizie a fost intrarea Bancii Transilvania pe piața bancară a Moldovei și prezența anterioară a Bancii Comerciale Române.

Astfel, cetățenii moldoveni care se află pe teritoriul România, în călătorii de afaceri, pentru a studia sau serviciu, vor fi capabili să efectueze schimbul leilor moldovenești (MDL) în Lei românești (RON). Serviciul va fi disponibil în orice reprezentanță sau sucursală a BCR și Banca Transilvania pe întreg teritoriul României.

În special, Banca Națională a Moldovei subliniază că, scopul punerii în aplicare a proiectului desemnat este simplificarea vieții cetățenilor moldoveni care se află temporar în țara vecină, precum și a celor care au sosit în țară în scopuri turistice.

Trebuie remarcat faptul că, Banca Comercială Română este unicul acționar ale Băncii Comerciale Române Chișinău S.A., iar Banca Transilvania, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este acționarul majoritar al BC «Victoriabank».

213
100
Tema zilei
De la începutul anului 2019, ponderea exporturilor din Moldova către UE a scăzut cu 4% - BNS
Potrivit Biroului Național de Statistică, în primele șase luni ale acestui an, agenții economici din Moldova au trimis peste hotare bunuri în va...
100
0
Citește mai departe
Rata amortizorului anticiclistic a fost menținută la 0% - BNM
Conform deciziei Comitetului Executiv al Băncii Naționale, rata amortizorului anticiclic pentru expunerea de credite pentru Republica Moldova a fost...
100
0
Citește mai departe
Banca Națională introduce în circulație o nouă monedă jubiliară cu o valoare nominală de 10 lei
Începând cu 16 august 2019, Banca Națională a Moldovei a lansat o nouă monedă metalică cu o valoare nominală de 10 lei. Emisiunea monedei aniv...
100
0
Citește mai departe