CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
22.07.2019
USD
17.57
EUR
19.74
RUB100
0.279
Bitcoin
10262$
Etherium
216.12$

În topul băncilor celor mai influente bănci a fost inclus și Banca Transilvania, sub controlul căruia se află acum Victoriabank

Pentru prima dată în topul celor mai puternice bănci din lume a fost inclus Banca Transilvania, care controlează în comun cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare 66,7% din capitalul băncii comerciale din Moldova «Victoriabank».

După cum s-a menționat în Banca Transilvania, printre brandurile financiare din România această instituție de credit a ocupat a șasea poziție. Ratingul a fost compilat de către compania ”Brand Finance”.

Istoria mărcii Banca Transilvania are 23 de ani. Astăzi, din punct de vedere al activelor, ea este a doua în România. Mărcii i se acordă reputația unei bănci stabile și dinamice în dezvoltare, în principal datorită atractivității ridicate a produselor și soluțiilor oferite clienților.

Reamintim că, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Transilvania a înregistrat o ofertă pentru achiziționarea a 8.300.000 acțiuni ale Victoriabank. Prețul unei acțiuni este de 78,21 lei, valoarea nominală fiind de 10 lei. Oferta pentru cumpărarea acestor acțiuni este valabilă timp de 70 de zile de la data publicării.

În același timp, trebuie remarcat faptul că, din cauza sosirea Băncii Transilvania în Victoriabank, unul dintre obiectivele prioritare ale Băncii Naționale a Moldovei a fost realizat – atragerea investitorilor transparenți într-una din cele trei bănci sistemice din țară: Moldova-Agroindbank, Moldindconbank și Victoriabank. Cota de piață cumulată a acestor instituții de credit este mai mare de 60%.

De asemenea reamintim că, după frauda bancară din 2014, atunci când din sistemul bancar al țării s-au retras 1 miliard $, Banca Națională a Moldovei, în conformitate cu recomandările Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional, a introdus în Moldova-Agroindbank și Victoriabank regimul de observare externă. În același timp, la Moldindconbank autoritatea de reglementare a aplicat administrația externă. Totodată, Banca Națională a blocat mizele de acțiuni ale Moldova-Agroindbank și Moldindconbank în valoare de 41.09% și 63.89%, respectiv, recunoscând proprietarii acestora ca fiind în acțiune concertată.

În 2018, Banca Națională a Moldovei speră să vândă acțiunile desemnate investitorilor strategici care vor primi permisiunea autorității de reglementare.

350
100
Svetlana
#1
Sa speram ca odata ce vin investitorii straini, situatia se va imbunatati considerabil.
10.02.2018 08:02
100
Tema zilei
Banca Națională a Moldovei a majorat rata de bază la principalele instrumente ale politicii monetare
Conform deciziei Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei, rata de bază apentru principalele operațiuni de politică monetară a fost m...
100
0
Citește mai departe
BNM a prezentat Raportul privind activitatea pentru anul 2018: nivelul creditelor neperformante continuă să scadă
Miercuri, 17 iulie, Octavian Armașu, care ocupă funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, a prezentat Comisiei parlamentare pentru ec...
100
0
Citește mai departe
Prețul acțiunilor Moldova Agroindbank a înregistrat un nou record - 2501 lei pe acțiune
Saptamâna trecută, valoarea acțiunilor celei mai mari bănci comerciale din țară, Moldova Agroindbank, a atins un nou record istoric, oprindu-se...
100
0
Citește mai departe